Zon, zee en cultuur in Turkije

3 t/m 9 april 2004
Weekje weg met moeders lief naar Side aan de Turkse rivièra. Uiteraard met volop aandacht voor de cultuur en de mensen van het land.

Klik op een foto om een grotere versie te zien.
Het kan even duren voordat de foto geladen is.

  - klik op de foto om uit te vergroten Drukte bij aankomst, de bussen staan klaar. - klik op de foto om uit te vergroten Strandwandeling bij ondergaande zon - klik op de foto om uit te vergroten Het complex waar we zaten deed zijn naam eer aan (Günesli = zonnig) - klik op de foto om uit te vergroten Landmark van Side - klik op de foto om uit te vergroten Lief hè ? - klik op de foto om uit te vergroten Integratie - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Het merendeel van de ruïnes van Side zijn vrij te bezichtigen - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Moest veel aan Nieuw-Zeeland denken:<BR> "Leave nothing but footprints, take nothing but photographs" - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Moeilijk te begrijpen dat de vele mozaiek vloeren niet beschemd worden - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Het amphitheater bewaren we voor een later bezoek - klik op de foto om uit te vergroten De opgravingen zijn nog steeds in volle gang - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Hoe later op de dag, hoe schoner het volk - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Morgen weer mooi weer - klik op de foto om uit te vergroten De watervallen van Manavgat - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Uitleg van onze toegewijde gids - klik op de foto om uit te vergroten Even wachten tot de weg weer vrij is - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten 3000 jaar oude burcht tegen de berg op gebouwd - klik op de foto om uit te vergroten Eenmaal boven blijken ook hier de kunstschatten bewaard gebleven - klik op de foto om uit te vergroten Effe uitpuffen.. - klik op de foto om uit te vergroten ..genietend van een prachtig uitzicht - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Gaan we nog verder naar boven ?.. eh.. vandaag maar even niet - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten En dan is het tijd om weer 100 treden naar beneden te gaan - klik op de foto om uit te vergroten De originele ondergrondse trap om bij de burcht te komen - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Bijna bij Alanya.. filmlocatie langs de kust - klik op de foto om uit te vergroten Grotten vol heilzame lucht in Alanya - klik op de foto om uit te vergroten De grot leeft nog steeds, vocht druipt langzaam naar beneden - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Lunch bij het stuwmeer van Dimcayi - klik op de foto om uit te vergroten Met extreem verse forel - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten 's zomers kan je ook in je "eigen" huisje lunchen - klik op de foto om uit te vergroten Avondzon bij het kasteel van Alanya - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Het kasteel van Alanya is vrij goed bewaard gebleven - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Costa Alanya - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Zou ik het halen om z'n staart te vangen ? - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Plukken we ze van de boom of toch maar netjes op de markt halen ? - klik op de foto om uit te vergroten De bazaar van Manavgat - klik op de foto om uit te vergroten Zelf flagenbrod bakken - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Dat is nog een overvloed... - klik op de foto om uit te vergroten Verse kruiden - klik op de foto om uit te vergroten Verse groenten en fruit - klik op de foto om uit te vergroten Verse lekkernijen - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Uitpuffen met een goed boek - klik op de foto om uit te vergroten Hou je nou nooit op met fotografen ? - klik op de foto om uit te vergroten Het zwembad is vol, maar nog wel erg koud - klik op de foto om uit te vergroten Wachten op de dolmus om weer naar Side te gaan - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Het Amphitheater van Side - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten Zicht op de verder opgravingen - klik op de foto om uit te vergroten Zicht op de baai - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten In het museum staan de mooiste beelden - klik op de foto om uit te vergroten   - klik op de foto om uit te vergroten


    << vorige          Index        volgende >>  

 

Drukte bij aankomst, de bussen staan klaar.

Strandwandeling bij ondergaande zon

Het complex waar we zaten deed zijn naam eer aan (Günesli = zonnig)

Landmark van Side

Lief hè ?

Integratie

 

 

Het merendeel van de ruïnes van Side zijn vrij te bezichtigen

 

 

Moest veel aan Nieuw-Zeeland denken:
"Leave nothing but footprints, take nothing but photographs"

 

 

 

 

 

 

 

 

Moeilijk te begrijpen dat de vele mozaiek vloeren niet beschemd worden

 

Het amphitheater bewaren we voor een later bezoek

De opgravingen zijn nog steeds in volle gang

 

Hoe later op de dag, hoe schoner het volk

 

Morgen weer mooi weer

De watervallen van Manavgat

 

 

 

Uitleg van onze toegewijde gids

Even wachten tot de weg weer vrij is

 

 

3000 jaar oude burcht tegen de berg op gebouwd

Eenmaal boven blijken ook hier de kunstschatten bewaard gebleven

Effe uitpuffen..

..genietend van een prachtig uitzicht

 

Gaan we nog verder naar boven ?.. eh.. vandaag maar even niet

 

En dan is het tijd om weer 100 treden naar beneden te gaan

De originele ondergrondse trap om bij de burcht te komen

 

 

Bijna bij Alanya.. filmlocatie langs de kust

Grotten vol heilzame lucht in Alanya

De grot leeft nog steeds, vocht druipt langzaam naar beneden

 

Lunch bij het stuwmeer van Dimcayi

Met extreem verse forel

 

's zomers kan je ook in je "eigen" huisje lunchen

Avondzon bij het kasteel van Alanya

 

Het kasteel van Alanya is vrij goed bewaard gebleven

 

 

 

Costa Alanya

 

 

Zou ik het halen om z'n staart te vangen ?

 

Plukken we ze van de boom of toch maar netjes op de markt halen ?

De bazaar van Manavgat

Zelf flagenbrod bakken

 

Dat is nog een overvloed...

Verse kruiden

Verse groenten en fruit

Verse lekkernijen

 

Uitpuffen met een goed boek

Hou je nou nooit op met fotografen ?

Het zwembad is vol, maar nog wel erg koud

Wachten op de dolmus om weer naar Side te gaan

 

Het Amphitheater van Side

 

 

 

Zicht op de verder opgravingen

Zicht op de baai

 

In het museum staan de mooiste beelden

 

Foto

Alweer een foto website ...